понедельник, 23 февраля 2015 г.

Подагра - це медичний стан, що частіше за все характеризується постійними нападами гострого запалювального артриту — почервоніння, чутливість, біль,набряк суглобу. Плеснові міжфалангові суглоби в основі великого пальця ноги – найбільш поширене місце ураження (приблизно 50% випадків). Проте вона може траплятися у вигляді тофуса, каменів у нирках або уратної нефратопії. Вона виникає внаслідок підвищеного рівня сечової кислоти в крові. Сечова кислота кристалізується, а кристали накопичуються у суглобах, сухожиллях та оточуючих тканинах. Більше інформації тут : http://doctor.wpoonline.com/post/491 

вторник, 10 февраля 2015 г.

 На сторінках наукового журналу Nature днями була опублікована інформація про те, що науковці з американського університету Орегона вакцинної і генної терапії розробили експериментальну вакцину, за допомогою якої вони змогли повністю очистити кров лабораторних мавп від вірусу, який здатен викликати СНІД.
  Більше інформації тут: http://goo.gl/Ri9uVO
Генетики з університету Ньюкасл (Велика Британія) знайшли спосіб позбавити нащадків від тяжких захворювань, що передаються спадковим шляхом. Однак даний метод має свої особливості — народжувані діти матимуть не двох, а одразу трьох батьків.

пятница, 6 февраля 2015 г.

Нині кожний 270 українець має діагноз рак, кожний 50-тий українець хворів чи хворіє певним онкологічним захворюванням. За останні 10 років кількість хворих збільшилася на 25% і продовжує зростати на 2,6-3% на рік, ця тенденція також супроводжується «молодінням» раку. Щороку в Україні виявляється більше 160 тис. нових випадків злоякісних новоутворень, майже 100 тис. жителів вмирають від раку, причому 35% померлих — особи працездатного віку. Кожну годину реєструється більше 20 нових випадків захворювання, а 10 мешканців України помирають від раку.
 Рак —злоякісна пухлина епітеліальної тканини. Походження терміну пов'язане, ймовірно, з тим, що найдоступніші для спостереження форми захворювання — раку молочної залози, ракуї шкіри — часто проростають в навколишні тканини, форми їх проростів нагадують клешні рака. У багатьох країнах даним терміном позначають будь-які злоякісні пухлини незалежно від їх тканинного походження і будови.